Njoftime

Metali më i lehtë në botë: mikro-grilë metalike

Mikro-rrjetat metalike paraqesin një klasë të re të materialeve që kombinojnë vetitë e dobishme mekanike të metaleve me një orientim inteligjent gjeometrik që jep ngurtësi më të madhe, raport të forcës ndaj peshës dhe aftësi për të thithur energji dhe ndikime. Mikro-grilë metalike është e përbërë nga mbështetëse shumë të vogla të grumbulluara në konfigurime të ndryshme në të cilat pjesa më e madhe e vëllimit është e zënë nga ajri. Kjo e bën atë metalin më të lehtë në botë. Dendësia relative dhe rregullimi i përforcimeve janë variablat kryesore që duhet të merren parasysh në hartimin e këtij materiali ultralight. Karakteristikat mekanike rrjedhin nga këto dy parametra. Metali me të cilin janë bërë përforcimet ndikon gjithashtu në vetitë e mikro-grilës. Metali më i lehtë në botë mund të merret përmes proceseve të ndryshme, secila prej të cilave i jep produktit përfundimtar karakteristika të veçanta.

admin
info@joer.al
Asnjë koment

Postoni një koment